Hybrid Social Enterprises

Har du hørt om begrebet “Hybrid Social Enterprises” før? Hvis ikke du har, så læs godt med her. Det er et forholdvist nyt koncept i virksomhedernes verden. Hvor man før i tiden enten laver en virksomhed og tjener penge, eller laver en organisation til indsamling af penge og velgørenhed, er der nu en måde hvorpå det at hjælpe og det at tjene penge forenes i ét koncept. 

Det er en måde at udnytte denne kapitalistiske verden vi lever i, til noget godt. Man kombinerer ønsket om social lighed og hjælp med en virksomheds effektivitet og profit. Man tror på at det er muligt at hjælpe, og samtidig tjene penge. Filosofien lyder “Doing good by doing well”, og blev i 2015 defineret som værende “en speciel, social mission som opnås ved indkomst-strategier” af Hockerts.

En HSE er ikke en velgørenheds-organisation. Det er muligt for virksomheden at hjælpe i udsatte områder eller med sociale problemer, men de gør det igennem en strategi der giver indtjening og grønne tal i regnskabet. Derved bliver skaberne af disse virksomheder, ejerne, også kaldet for sociale entreprenører. Du kan læse lidt mere om et tætknyttet koncept responsible management her, eller besøge hjemmesiden for virksomheden Ruby Cup, som er et virkelig godt eksempel på en HSE. 

Skal du have hjælp til at komme igang, hvilket oftest er problemer for disse virksomheder, der bygger på koncepter og idéer, så et lån hurtigt muligt, som her fra Ferratum.

hybrid social enterprises

(Visited 148 times, 1 visits today)